Loc 1 Birzai 2018 – Aurel Novac

birzai-aurel-novac

888 de crescatori din Moldova au adus de acasa ce au avut mai bun totalizand la start 10.832 de porumbei pentru cursa Birzai National 2018. Cei 888 de crescatori aduna la un loc un ocean de ambitii. La start se afla toate investitiile crescatorilor de zeci si sute de mii de Euro in porumbeii importati din cele mai bune suse din Europa de Vest in ultimii ani. La start se afla o multime de crescatori campioni nationali la fond si maraton care isi freaca mainile de nerabdare. Cine va fi cel mai bun in acest an ?

 

NOVAC AUREL – CÂȘTIGĂTOR LOC 1 BÎRZAI NAȚIONAL 2018
CU MASCULUL 667402-2015

aurel-novac
Câștigătorul etapei naționale Bîrzai de anul acesta este domnul Novac Aurel, din Focsani, Vrancea, cu porumbelul 667402-2015, constatat la ora 5:45 în dimineața celei de-a doua zile de concurs. Deși a avut una dintre cele mai mari distanțe din concurs (1295 km), masculul și proprietarul său au reușit să formeze o echipă imbatabilă și să învingă concurența formată din 10.780 de porumbei și 884 de columbofili participanți, intr-o etapă de maraton extrem de dificilă, ce a făcut ca numeroși porumbei (unii dintre ei cu rezultate notabile până în acel moment), să nu reușească să găsească drumul către casă.

Sa facem cunostinta cu domnule Novac Aurel

Domnul Novac este un crescător foarte ambițios, din cele discutate cu dânsul dându-mi seama că are o mentalitate de învingător. Este genul de persoană foarte organizată și responsabilă, care nu lasă nimic la voia întâmplării. Probabil acest lucru l-a făcut ca, în scurtul timp de când s-a reapucat de acest frumos hobby (anul 2014), să înregistreze o serie de rezultate demne de invidiat de noi, ceilalți colegi columbofili (menționăm că domnul Novac nu este un începător, ci un crescător cu rezultate notabile: în perioada 1983-1991 dânsul reușind să câștige două titluri de Campion Național la Categoria Viteză).

Castigatorul

Revenind la porumbelul câștigător al prestigiosului, de acum, maraton BÎRZAI NAȚIONAL 2018, acesta a fost concurat la văduvie (fiind văduvit, ca întreg lotul de zbor, înainte de prima etapă oficială de concurs din sezon – fond Tomaszow, din 19.05.2018. Înainte de îmbarcare la etapa pe care a câștigat-o, el a fost lăsat împreună cu perechea aproximativ 20 de minute.

birzai-aurel-novac

Acest mascul a fost reprodus din doi porumbei proveniți de la cunoscutul coleg Moise Dinu, multiplu campion național la categoriile fond și maraton. Porumbelul este încă o dovadă a zicalei că „sângele bun nu minte”: este nepot a doi campioni naționali la categoria maraton – 158361/2008 și 491843/2009 – al doilea dintre aceștia făcând parte din lotul de maraton al României la Olimpiada de la Nitra (Slovacia), din 2013 (vezi pedigree porumbel).

 

Masculul este nepot din doi porumbei olimpici: Husul 843 si SUPER 23 – Moise Dinu

843-Template_marit 3023-v2
pedigree-aurel-novac

 

La începutul acestui scurt articol vă spuneam despre porumbel/porumbei și crescător că, la acest concurs, au făcut o echipă imbatabilă, aproape perfectă. Pentru a ilustra aceste spuse, vă prezint, în continuare, fișa de evaluare a sosirilor celor 50 de porumbei angajați de acest columbofil la maratonul BÎRZAI NAȚIONAL 2018!

fisa-sosire-aurel-novac