O data la o suta de ani

hoogh_d_de_en_zoon_foto_dries

Sunt lucruri care se intampla des si nu ne mai uimesc. Dar altele se intampla la o suta de ani. Ne mai poate uimi ceva in zilele de astazi ? Oh, da. Iata o poveste uluitoare intamplata in Olanda in 2015.

Dries de Hoogh locuieste in localitatea Oosterhout din Olanda si in viata de zi cu zi a fost sofer pe stivuitor si de cativa ani a iesit la pensie. Gert este fiul sau nascut in 1983 si este dulgher de meserie. Impreuna ei joaca sub numele D. de Hoogh & Zoon.  In curand se gandesc sa puna inca un Zoon la numele lor, fiindca si fiul lui Gert este pasionat de porumbei, si are cotetul sau propriu in curtea bunicului. Bunic – tata – nepot toti 3. Gata cu introducerea, sa trecem la povestea lor cea incredibila.

In 2015 au angajat 15 porumbei pentru cursa de Cahors 11 iulie, o cursa la distanta de 868 de km. In ziua aceea toata Olanda avea sa afle numele lor. Ce s-a intamplat ? Cursa fiind cu lansare intarziata, in prima zi nu a sosit niciun porumbel. In ziua a doua, aflandu-se in curte, baietii asteptau porumbei de la cursa de St.Vincent si urmareau pe laptop anunturile sosirilor. Sosirile de la St. Vincent au inceput in alta zona, care era favorizata de directia vantului. Nu aveau mari asteptari. Cand deodata o sageata a ajuns pe sputnik si a intrat pe culoar. Baietii au sarit in sus, dar curand au vazut ca nu e vorba de o sosire de la St. Vincent ci de una de la Cahors. Un frumos albastru cu pene albe se grabea sa intre prin culoar si ceasul l-a inregistrat la ora 7.47. Locul 1 pe lansare. Fabulos. Baietii se felicita, telefoanele suna, trec 10 minute, trec 30 trec 60 si nici un porumbel. La aproape 120 de minute (2 ore!) dupa castigator, vine al doilea porumbel pe trapa. Tot pe aceeasi trapa. Wow. Locul 1 si locul 2 pe lansare. Dar … cine este locul 2 ? Puteti ghici ? Este tatal locului 1. Fiul locul 1 pe lansare, tatal locul 2 pe lansare, din 8966 de porumbei. Ati mai auzit de asa ceva ?

Iata-i pe cei doi porumbei, cu pagina lor de istorie. Bonte Cahors si Sagan.

hoogh_d_de_en_zoon_collage_1e_en_2e_nationaal

Porumbeii si au originea in porumbei lucrati de D. de Hoogh & Zoon de 20-30 de ani, incrucisati cu porumbei var der Wegen.

click pentru Pedigree Bonte Cahors si Sagan

Interesant este ca D. de Hoogh & Zoon joaca porumbei la toate etapele, parcurgand tot programul de zbor, de la viteza de maraton. Si reusesc rezultate frumoase la toate categoriile.

Pe langa frumosii castigatori de la Cahors, daca sunteti curiosi veti gasi in aceeasi familie si alti buni zburatori, cum ar fi femela TIEN-DUIF 3 NPO Dax din 1180 de porumbei, femela NINA 2Nat St. Vincent din 13472 de porumbei, sau SOPHIE 9Nat Dax din 4616 porumbei.

Fiindca se apropie sarbatorile, dorim tuturor cititorilor un loc 1 si un loc 2 cu tata si fiu ! Mult succes !