Concursuri Neterminate si/sau Neomologate

clasamente-nefinalizate

La aproape o luna de zile de la desfasurare, multe din etape de maraton national/semi-national sunt nefinalizate si/sau neomologate.

24.07.2015 – Silagalys

24.07.2015 – Straubing

26.07.2015 – Berlin National

25.07.2015 – Harkov National

Interesul fata de aceste etape de maraton este din ce in ce mai mare de la an la an, crescatorii participand cu mult entuziasm in toate zone tarii. Finalizarea si omologarea acestor clasamente este un lucru asteptat cu mult interes de toti participantii. Din nefericire, sunt aproape 2 luni de la desfasurarea acestor concursuri iar acestea sunt inca nefinalizate/neomologate.

Aceasta este o chestiune de organizare a federatiei. Nu exista altcineva responsabil ca aceste finalizari / omologari sa se petreaca. In mod sigur, intarzierea se datoreaza, obiectiv sau subiectiv, mai multor oameni sau proceduri nerespectate care au intarziat foarte mult procesul. Totusi aceste chestiuni nu privesc si nu intereseaza columbofilii, chestiunea fiind in totalitatea in atributiile federatiei, lucru pentru care raspunde.

Federatia cere columbofililor achitarea la termen a contributiilor, cotizatii si taxe de inele, cere columbofililor anuntarea la termen  a porumbeilor sositi, obliga asociatiile sa indeplineasca chestiuni de reglementare a statutului lor la termen altfel se pun in discutie penalitati, descalificari sau blocarea clasamentului. Oare nu este o chestiune de respect reciproc ca si federatia, prin conducatorii diverselor departamente, sa isi respecte indatoririle la termen  si, in caz contrar, sa se intample si in cazul lor – ca si in cazul nostru – o masura de disciplina ?

Noi cerem porumbeilor sa lupte pentru fiecare secunda, si chiar asa sunt  premiati si departajati, de secunde. Porumbeii nostri au reusit sa ajunga acasa in 2 zile de la 1000 de km, iar noi nu reusim sa finalizam clasamentele la 2 luni dupa. Champions League ? Incompetenta si demagogie.